Slagingspercentage rijscholen Arnhem

Wist jij dat 77% van de jongeren tussen de 15 t/m 18 jaar het slaginspercentage van rijscholen zeer belangrijk vindt bij de keuze voor een rijschool? Althans dat meldt Markeffect, een bureau dat in opdracht van het CBR een 2018 een onderzoek heeft gedaan onder jongeren. De kans is vrij groot dat jij het slaginspercentage waarschijnlijk ook belangrijk vindt en erachter wil komen hoe jij het echte slagingspercentage van rijscholen in Arnhem vindt. In dit artikel leggen wij jou uit hoe jij dit cijfer vindt.

Hoe vind ik het echte slagingspercentage van rijscholen in Arnhem?

Het CBR publiceert via de ‘rijschoolzoeker’ elk kwartaal de slagingspercentages van rijscholen in heel Nederland (gebaseerd op afgelopen 4 kwartalen). Kortom als je een betrouwbaar slagingspercentage van je beoogde rijschool in Arnhem wil weten kan je het beste de rijschoolzoeker raadplegen en verschillende rijscholen vergelijken. Via deze checker vind je onder andere de volgende gegevens:

  • Het slagingspercentage per examenplaats
  • Gegevens van de rijschool

Sommige rijscholen zijn actief in verschillende steden en hebben daarom verschillende slagingspercentages. In eerste instantie zie je alleen het algemene slagingspercentage, zodra je verder klikt zie je het percentage per examenlocatie. Los van het gemiddelde slagingspercentage, raden wij je aan om naar het slagingspercentage per examenlocatie te kijken. Dit kan per locatie weer enorm verschillen. Sommige rijscholen zijn op de ene locatie actiever dan de andere. Dit kan tot gevolg hebben dat het gemiddelde slagingspercentage niet een representatief beeld schetst. Kijk daarom verder dan je neus lang is, bekijk bijvoorbeeld ook het aantal examens dat is afgenomen.

Ook vind je via de rijschoolzoeker of een rijschool ook officieel aangemeld is bij het CBR, rijschool- en KvK-nummer heeft. Staat de gezochte rijschool niet in het register? Dan mogen zij geen rijles geven.

Wat is het gemiddelde slagingspercentage van het rijexamen?

Nu je weet wat de slagingspercentages zijn van rijscholen waar je wellicht wil rijlessen, is het ook belangrijk om te weten hoe je de percentages moet inschatten. Landelijk ligt het slagingspercentage volgens het CBR  gemiddeld rond de 50%. Als de potentiële rijschool bij jouw examenplaats rond dit getal zit, kan je uitgaan van een goede rijschool.